Open Avond met Lezing

Gevoelens en emoties

Inspiratie voor zelfonderzoek en oefening en kennismaken met de Omega Levensschool

Bezoek onze lezingen en doe diepgaande kennis op over jouw emoties, wat hun kracht is en hoe je emotioneel vaardiger kan worden. In opeenvolgende avonden staan we stil bij verschillende emoties. Senior teacher Mauk Pieper geeft de lezingen en deelt vanuit onze 30 jaar lange ervaring met emotiewerk.  Er is ook gelegenheid tot vragen stellen. Je kunt je hieronder direct aanmelden en dat kan voor meerdere lezingen. Op deze avonden krijg je tevens een indruk van de Omega Levensschool en wat we te bieden hebben voor jouw bewuste ontwikkeling.

Data en onderwerpen: 

  • in 2024 gaan we door met nieuwe lezingen! De data en onderwerpen volgen binnenkort.

Deze ONLINE avonden zijn gratis en duren van 19.30 - 21.00 uur

Lezingenserie 'Onze Emoties'

Vanuit de evolutie gezien helpen emoties ons te overleven. Ze helpen om ons leven in goede banen te leiden, ze informeren je over wat er aan de hand is in jezelf, in contact met anderen of in je omgeving. Waar mens-apen niet anders kunnen dan emoties te volgen, zijn wij in staat ze te onderdrukken. In veel culturen worden emoties aan ethische en morele normen onderworpen. Er wordt dan in wezen gevraagd je daaraan te conformeren. Maar in deze tijd van individuele vrijheid willen we dat niet meer. Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw is in de cultuur een beweging in gang gezet waarbij we ons willen bevrijden van door anderen van bovenaf opgelegde ethische en morele normen. We willen leven volgens onze eigen normen en waarden. We willen steeds meer leven naar wat voor ons zelf klopt. Daarmee komen onze emoties weer vrijer op tafel te liggen. Dat merk je ook in deze tijd. Velen volgen hun emoties met bijgaande gedachten en brengen deze ook tot expressie. ‘Ik voel me boos’ is dan al snel gelijk aan ‘boos worden’. Voelen wordt dan gelijk aan uitleven. Maar daarmee dreigen we qua emoties weer een apen kolonie te worden en komen alle redenen om emoties te onderdrukken weer in beeld.

Vanuit bewuste ontwikkeling blijkt er meer mogelijk dan emoties onderdrukken of uitleven. Emoties blijken krachtige drijfveren die we van de natuur meegekregen hebben. Hoe kunnen we die benutten voor meer kwaliteit van leven? Hoe kun je emotioneel wijs worden?

In 2023 hebben we stilgestaan bij 6 verschillende emoties en bij de potentie die ze te bieden hebben. Het betreft woede, verdriet, vrees, schaamte, walging en blijdschap


Programma

  • 19.30 Welkom in de Omega Levensschool
  • 19.45 Lezing met wisselende inhoud over bewuste     ontwikkeling 
  • 20.10 Gelegenheid voor vragen
  • 20.20 Zelfonderzoek aan de hand van vragen 
  • 20.45 Delen over bewuste ontwikkeling
  • 21.00 Afsluiting en mogelijkheid om trainers te ontmoeten 

Ervaring

Een warm bad van gepassioneerde mensen

Ervaring 

Snap nu iets van 'naar je gevoel luisteren' 

Ervaring

Prettig dat er ook wat zelfonderzoek gedaan wordt.