Meld je direct aan en profiteer van € 95,- korting!
( LET OP! Geldig tot en met zondag 30-07-2023 tot 22 uur)! 
Er zijn nu nog voldoende plekken beschikbaar! 

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

''De Opening''

De Opening is de basistraining van ons curriculum en de toegangspoort

De Opening is de basistraining van ons curriculum en de toegangspoort tot al onze trainingen. De Opening is een krachtige introductie op ons werk. Ook als je al meer gedaan hebt op dit gebied, is de Opening een zeer waardevolle bijdrage aan je ontwikkeling. De Opening is tevens een wederzijdse kennismaking voordat we verder met elkaar de diepte in gaan in vervolgtrainingen.
De Opening is erop gericht om nieuwe mogelijkheden in jezelf aan te boren, precies vanuit het punt waar je nu staat. In die zin maakt het niet uit wat je allemaal al ‘gedaan’ hebt.
Na de Opening heb je aan den lijve ondervonden wie we zijn en waar we voor staan, en kun je een goede afweging maken om je weg al dan niet binnen de Omega Levensschool te vervolgen.

De Opening bestaat uit een 3 daagse (met overnachting) en een Terugkommiddag.

Wat levert het je op?

 • Nieuwe inspiratie en levenslust
 • Meer contact met jezelf, met je emoties en je gevoelens
 • Een betere mentale gezondheid
 • Meer vertrouwen in je eigen weten en innerlijke kracht
 • Meer inzicht in jezelf en in wat echt belangrijk is voor jou
 • Verdieping van het contact met jezelf en de mensen om je heen
 • Problemen zien als uitdagingen en kansen
 • Meer leven in plaats van overleven

Zorgvuldige begeleiding

Dit alles gebeurt in een veilige bedding, zorgvuldig begeleid en ondersteund door zeer ervaren trainers en een zeer betrokken team van ervaringsdeskundigen.

Ook je verblijf wordt met veel liefde verzorgd door Retraitecentrum Venwoude in de bossen bij Lage Vuursche.

Marianne Roos

''Het geeft zo'n andere kijk op het leven, dan waar ik mee opgegroeid ben. ''

Ik waardeer het ontzettend dat jullie zo met ons begaan zijn in onze ontdekkingstocht. Dat dit pas het begin is besef ik me zeker en ook dat het wankel is en gevoed mag blijven. Toch heb ik echt al heel veel moois mogen ervaren. Ik weet nu dat compassie niet met het verstand te benaderen is. Het is een besef dat diep van binnen een warm en ontroerd gevoel geeft. Iets waarin je verzacht, naar jezelf en naar anderen en waarin je je kunt laten raken zonder een schild te voeren. Mauk, dank voor het uitdragen van de prachtige boodschap dat wij in essentie heel zijn. Het geeft zo'n andere kijk op het leven, dan waar ik mee opgegroeid ben. Ook zie ik nu dat ik mijzelf door de jaren heen heb volgeplakt met labels, waarin ik tot nu toe gevangen zat. Jullie boodschap voelt echt als thuiskomen, waar je meer van wilt.

Voor wie is deze training?

 • Als je jezelf wilt leren kennen en kiest voor bewuste ontwikkeling
 • Als je op een kruispunt in je leven staat en meer helderheid wilt
 • Als je wilt ontdekken dat er meer in het leven zit
 • Als je het contact met je gevoel kwijt bent
 • Als je de kracht van je emoties wilt leren kennen
 • Als je meer en dieper contact met andere mensen wilt
 • Als je telkens in hetzelfde terechtkomt
 • Als je aan het  overleven bent en beseft dat je aan het opbranden bent
 • Als je van betekenis wilt zijn, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen en dat waar je betrokkenheid naar uitgaat
 • Als je al veel trainingen hebt gedaan, maar je weg nog niet gevonden hebt
 • Als je nog niet eerder een weekend bewuste ontwikkeling hebt gedaan
 • Als je een verdiepingsslag wilt maken in je ontwikkeling en je wilt laten verrassen door wat het curriculum van de Omega Levensschool jou te bieden heeft

Wat gaan we doen?

  De Opening bestaat uit een uitgekiende combinatie van oefeningen Emotioneel Lichaamswerk, Integral Life Practice, Ademwerk, Meditatie, theorie, deelrondes en coaching. Oefenen en onderzoeken hoe met jezelf om te gaan, zodat je potentie, je authentieke verlangen, wie jij ten diepste bent optimaal geleefd kan worden. De twee terugkomavonden helpen je om je ervaringen verder te verwerken en een plek te geven in je leven.

Begeleidend boek

  Dit boekje beschrijft onderwerpen die aan de orde komen in de Opening, de driedaagse basistraining van de Levensschool.
  Daarmee is het ook een korte introductie op het werk van de Omega Levensschool.
  Open je voor de kracht van je emoties. Doorzie je vastgeroeste overtuigingen.
  Luister naar de wijsheid van je lichaam en eer de verlangens van je hart.

null


  Wat levert het je op?

  • Je leert bewust leiding te nemen over je leven in de richting die klopt voor jou
  • Meer richting en structuur in je leven
  • Een betere zorg voor je gezondheid en vitaliteit
  • Keuzes kunnen maken
  • Jezelf kunnen zijn tussen anderen
  • Je eigen kracht kunnen aanboren
  • Trouw zijn aan jezelf en staan voor wat jij belangrijk vindt
  • Kwaliteit kunnen brengen en houden in relaties met familie, partner, kinderen, vrienden, collega’s

  Wat zijn de kosten?

  De kosten voor deze training zijn: € 843

  Voor studenten: € 724
  Voor ZZP-ers: € 968
  Voor zakelijk: € 1.328

  Alle prijzen zijn inclusief BTW.

  Je overnachting boek je apart bij Retraite Centrum Venwoude.

  Wat zeggen onze deelnemers...

  "De Opening heeft me dieper in mezelf laten kijken. En uitgenodigd om te bewegen naar de angsten en weerstanden in mij ipv ervan weg te kijken. Wat een verrijking dat ook alle ‘tegenstemmen’ in mij een plek hebben en dat ze niet weg hoeven. Dat ze ook meekunnen in de beweging, juist ook in de dingen waar ik geen zin in heb en dat dat dan juist energie geeft!"
  Tim
  "Wat een waanzinnig weekend! Toen ik thuis kwam wilde ik het wel van de daken schreeuwen. Het was al veel te lang geleden dat ik mij zo fantastisch, blij en levend heb gevoeld. Alles ziet er scherper, mooier, liever uit! Genoeg energie om alles aan te pakken en dan nog over te houden. Heel bijzonder... hier wil ik wel meer van!"
  Ronald

  "De Opening heeft mij inzichten gegeven die uitstijgen boven het rationele niveau. Begrijpen deed ik het al, maar in dit weekend heb ik het ook voor 100% ervaren en gevoeld. Ik heb ontdekt dat ik mezelf vertrouw en van mezelf hou, inclusief al mijn irritante eigenschappen. Nu kan ik gewoon worden wie ik ben."


  Heleen
  "Ik merk een grotere gevoeligheid; gister was er een situatie waarbij ik normaal gesproken afsluit. Nu kon ik alle gevoelens door me heen laten stromen... het kreeg ruimte en daardoor werd het als vanzelf zachter in me en opende ik me voor de situatie, dichter bij mezelf. Dank voor jullie support en de ruimte die ik heb gevoeld om te experimenteren en onderdeel te zijn."
  Marianne

  Meest gestelde vragen

   Wat is de opleiding en achtergrond van de trainers?

  Die is heel divers. Wat al onze trainers gemeen hebben, is hun jarenlange, diepgaande ervaring met lichaamswerk, emotiewerk, ademwerk, groepswerk, relatiewerk, visiewerk en traumawerk. Zij zijn voortdurend in ontwikkeling, laten zich superviseren, scholen zich bij en bezoeken leraren in binnen- en buitenland. Zij allen praktiseren de integrale werkwijze waarbij 'zijn' en 'worden' ook te benoemen als 'ontwaken' en 'groeien' elkaar bevorderen. Meer info over elke trainer vind je onder het kopje 'over ons' in het hoofdmenu.

  Ik zit in een burn-out. Kan ik dan wel meedoen?

  Over het algemeen is een burnout juist een heel gunstig moment om de Opening en het Fundament te gaan doen. De noodzaak van verandering is je nu immers wel duidelijk. Een burnout vraagt veel precisie op weg naar herstel. Naast dat je naar je lichaam leert luisteren in onze trainingen, krijg je zicht op je overlevings-mechanismen en kun je in jouw tempo keuzes maken voor je herstel en je volgende stappen.

  Wat voor soort mensen doen er mee aan de trainingen?

  Jong en oud, in leeftijd variërend van begin twintig tot eind zestig, waarbij de groep in de leeftijd van 30-50 het sterkst vertegenwoordigd is. Onze trainingen trekken mensen uit alle sociale lagen en van allerlei opleidingsniveaus, van ‘geen opleiding’ tot academici en alles ertussenin.

  Ik gebruik medicijnen. Is dat een bezwaar?

  Op het aanmeldformulier vul je vragen in over je fysieke en geestelijke gezondheid, medicijngebruik (bv antidepressiva, antipsychotica of andere psychopharmaca), drugsgebruik, enzovoort. In principe hoeft het gebruik van medicijnen deelname aan een training niet in de weg te staan, het is echter wel belangrijk dat de betreffende trainer er weet van heeft. Mocht er sprake zijn van een mogelijke contra-indicatie, dan neemt de trainer hierover contact met je op.

  Hoe zit het met overnachten?

  De Opening duurt 3 dagen en daarbij verblijf je op Retraite Centrum Venwoude, ook gedurende de 2 nachten. Je kunt bij het boeken van je verblijf kiezen voor een 1- of 2 persoonskamer, voor overnachten in een eigen camper of als het weer het toelaat in je zelf meegebrachte tent. Dat je gedurende 3 dagen op het landgoed verblijft, geeft je de (vaak unieke) mogelijkheid om voor even alle afleiding te laten en je helemaal te laten meenemen in het proces van de Opening.

  Meld je direct aan en profiteer van € 95,- korting!


  (LET OP! Geldig tot en met zondag 30-07-2023 tot 22 uur)!

  00
  dagen
  00
  uren
  00
  minuten
  00
  seconden