Overzicht curriculum 

Wil je weten wie wij zijn en wat we doen?

Op een Open Avond met Lezing kun je een indruk krijgen.
Wil je weten wat onze programma’s voor je kunnen betekenen?

Boek dan de Introductie Workshop. Daar vertellen we wat we doen en ook hoe de Opening er uitziet.

Start: Opening

De Opening is voor iedereen die wil beginnen met bewuste ontwikkeling of al op weg is en die een verdiepingsslag wil maken.

Of als je een volgende stap in je ontwikkeling wilt zetten vanaf het punt waar je nu bent aangekomen.

De Opening is een opening naar jezelf, naar je potentieel en naar de mogelijkheden van bewuste ontwikkeling. Het is een intensieve ervaringsgerichte verkenningstocht. Je leert weer luisteren naar je lichaam, je emoties en je intuïtie. Wat vastzit komt in beweging waardoor je weer meer energie krijgt. In de Opening open je je hart naar jezelf, de ander en de wereld. Je hebt nieuwe dingen over jezelf ontdekt en hebt ervaren wat er mogelijk is.

Vervolg: Fundament

Na de Opening geef je met het Fundament een krachtig fundament aan je leven. Je leert zelf Leiding over je Leven nemen, fysiek, emotioneel, mentaal en geestelijk. Daarmee implementeert je de belofte van bewuste ontwikkeling in je dagelijkse leven. Je leert trouw te blijven aan je zelf in verbinding met de ander. Je beantwoordt voor jezelf de vraag: Hoe kan ik het leven dat ik ben, leren kennen en begeleiden ten behoeve van wat ik wezenlijk en belangrijk vind?


Verdieping op het Pad

In de Opening en het Fundament ben je van ‘overleven’ naar ‘leven’ gegaan. Nu word je uitgenodigd jezelf bewust op het Pad van individualiteit in Verbondenheid te plaatsen. Je gaat nieuwe ervaringsgebieden leren kennen en uitdiepen. Je gaat vanuit meer bewustzijn, ontspanning en een duidelijk besef van wie je bent in je leven staan.

 1. Centaur

  De Centaur is een hele verdieping bovenop je Fundament. In de Centaur kom je onomstotelijk thuis in wie je bent. Vervolgens ga je een visie voor je leven te ontvangen om daarnaar te gaan leven. De Centaur is een zoektocht van ruim een half jaar waarin je de unieke bron van wijsheid, passie en betrokkenheid die je zelf bent ontdekt. Je sluit vrede met je verleden, gaat je leven vormgeven vanuit wat jou wezenlijk raakt, vanuit een geïnspireerde visie over je toekomst

 2. Ontketening

  Vrijwel iedereen heeft overweldigende ervaringen meegemaakt. Overweldigende ervaringen zijn te groot om in een keer te verwerken. De pijn ervan wordt zo diep mogelijk weggestopt. In de Ontketening ga je die alsnog toelaten, omarmen en de energie ervan ter beschikking krijgen voor je leven.

 3. De Schat

  De leven bestaar er uit hoe je je tot jezelf, de ander en ook andere dingen verhoudt. Dit zijn allemaal vormen van ‘relateren’. Het is daarom voor iedereen cruciaal om een dieper inzicht te krijgen in zijn of haar relatiepatronen ->automatische reactie patronen?. Deze kunnen in het contact een spiraal naar beneden inzetten of je kunt voorbij je patronen de kwaliteit van je relateren juist verhogen. Dit leer je in de Schat.

Vervolg opleidingen


 1. Opleiding Integraal Leiderschap

 2. Na de Centaur kun je verder met de Opleiding Integraal Leiderschap. Wat het Fundament is voor de Opening, dat is de Opleiding Integraal Leiderschap voor de Centaur. Je werkt aan een persoonlijk leiderschap waarbij je jezelf fysiek, emotioneel, mentaal en trans-mentaal leert begeleiden, ten behoeve van jezelf, de ander en de wereld. ‘Be the change you want to see in the world.’ (Mahatma Gandhi) betekent dan dat je van moment tot moment in visie leeft. Dit vanuit een bewuste intuïtie vanuit de bron die je bent. Een meesterschap over jezelf en je leven om een bijdrage te kunnen zijn.

 1. Integraal Leiderschap Programma

 1. In het Integraal Leiderschap Programma committeren mensen zich aan elkaar om met visie impact in de wereld te genereren. Je wordt onderdeel van een collectief van studenten die Integraal Leiderschap betrachten en elkaar daarin scherp houden. Dit programma is voor mensen die vanuit hun persoonlijk leiderschap een factor willen zijn in een snel veranderende wereld. Een wereld waarin de kwaliteit van ons mens-zijn bepaalt hoe het verder gaat met jou, de ander en de wereld.

  Opleiding Integraal Werken

  Je leert mensen begeleiding zelfonderzoek te doen in vier domeinen van zelfonderzoek en oefening: Groeien: Het ontwikkelen van menselijke mogelijkheden op een aantal ontwikkelingslijnen zoals van het lichaam,emoties en gevoelens, denken, zelfidentiteit, relateren en visie.

  Ontwaken: Thuiskomen in wie je werkelijk bent.

  Heel worden: Schaduwwerk doen om alle niet erkende aspecten van je menszijn te integreren.

  Geven: Met een visie in je leven staan en je bijdrage leveren.

  Daartoe maak je je verschillende werkvormen eigen.