''Ontketening''

Van stagnatie naar doorbraak, een intensief meerdaags helingstraject

Bij het ontvangen van lastige gevoelens en diepe pijn, gaat soms plotseling een wonderlijk licht schijnen. Dan kan de realisatie gloren dat het niet is niet 'licht' of 'duisternis', maar 'licht in de duisternis'. Dat is de ervaring van mensen die diep schaduwwerk doen, zoals in de Ontketening wordt aangeboden. De paradox bij overweldigende ervaringen is, dat het type schaduw dat daarbij ontstaan is, bij uitstek geschikt is om dat licht met diep schaduwwerk tot leven te brengen. Je hebt dan onverwacht toegang tot een bron van grote helderheid, helende liefde, inspiratie en kracht.

Meer informatie? 

Introductie Ontketening

Is de Ontketening iets voor jou?

Mauk Pieper vertelt op deze avond over diep schaduwwerk ten behoeve van een vastzittend systeem als gevolg van één of meer overweldigende gebeurtenissen. Ook reikt hij je een eenvoudige oefening aan. Daarin kun je proeven wat de Ontketening voor je kan betekenen.

Van weggestopte pijn naar nieuw leven

  Bij overweldigende ervaringen wordt je ego even buitenspel gezet. In dat, meestal uiterst pijnlijke moment, ben je tegen je wil in geopend. Overweldigende ervaringen kenmerken zich er door dat ze niet in een keer te verwerken zijn. Deze ervaringen zijn daarvoor te groot, te heftig. Daarom wordt de pijn zo diep mogelijk weggestopt. En zo gaat je leven door, met diep in jezelf weggestopte de onverwerkte pijn, maar ook met dat opgesloten licht.

  In de Ontketening laat je in een veilige bedding die afweer laagje voor laagje smelten, totdat je ten slotte in vol bewustzijn weer oog in oog staat met je diepe pijn, maar ook met dat helende licht. Vanaf dat moment komt je heling in een ander daglicht te staan. Je weet dat je een bron bij je hebt waardoor je het aan kunt.

Terugkomdag

In aanloop naar de terugkomdag doe je oefeningen om de heling te ankeren en ondermijnende overtuigingen los te laten die je inmiddels over jezelf, de ander en je leven hebt aangenomen. Op de dag zelf staat vervolgens de integratie van al je ervaringen en realisaties centraal. Ook reiken we een kader aan waarin al je ervaringen duurzaam op hun plek kunnen vallen.

Voor wie is deze training?

 • Voor mensen die minimaal de Opening en het Fundament hebben gedaan en merken dat onderliggende heftige schaduwzijden blijven opspelen
 • Voor mensen met voldoende ervaring met lichaamswerk en catharsis, ter beoordeling van de trainer na een intakegesprek
 • Voor mensen die ondanks trainingen en therapie nog altijd last hebben van lastige gebeurtenissen uit hun leven
 • Voor mensen die voelen dat ze toe zijn aan een doorbraak in hun persoonlijke groei en bereid zijn hun schaduw in willen duiken om deze te integreren en er nieuwe energie uit te halen

Marianne Roos

''Het geeft zo'n andere kijk op het leven, dan waar ik mee opgegroeid ben. ''

Ik waardeer het ontzettend dat jullie zo met ons begaan zijn in onze ontdekkingstocht. Dat dit pas het begin is besef ik me zeker en ook dat het wankel is en gevoed mag blijven. Toch heb ik echt al heel veel moois mogen ervaren. Ik weet nu dat compassie niet met het verstand te benaderen is. Het is een besef dat diep van binnen een warm en ontroerd gevoel geeft. Iets waarin je verzacht, naar jezelf en naar anderen en waarin je je kunt laten raken zonder een schild te voeren. Mauk, dank voor het uitdragen van de prachtige boodschap dat wij in essentie heel zijn. Het geeft zo'n andere kijk op het leven, dan waar ik mee opgegroeid ben. Ook zie ik nu dat ik mijzelf door de jaren heen heb volgeplakt met labels, waarin ik tot nu toe gevangen zat. Jullie boodschap voelt echt als thuiskomen, waar je meer van wilt.

Wat levert het je op?

 • Meer energie en levenslust
 • Diepe ontspanning en bevrijding
 • Een doorbraak in je persoonlijke ontwikkeling en niveau van bewustzijn

Wat gaan we doen?

 • Subtiel lichaamswerk
 • Meditatie en ademwerk
 • Trauma-werk uit vanuit verschillende invalshoeken.
  (Somatic Experience, Integral Somatic Psychotherapy, Bodynamic Institute, Re Attach.)

Data

Vierdaagse training: De driedaagse is van vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober 2024.  De Terugkomdag is op woensdag 6 november 2024. 

We starten de eerste dag van het blok en de terugkomdag om 10.00u en eindigen het blok en losse dag om 17.30u. 

Wat zijn de kosten?

De trainingskosten bedragen € 1.050

Voor studenten: € 893
Voor bedrijven: € 1.659

De trainingskosten zijn inclusief maaltijden en koffie/thee etc.

De Omega levensschool is geaccrediteerd door het CRKBO.
Onze prijzen zijn vrijgesteld van BTW.

De overnachtingen boek je apart bij CODE 49 op landgoed Venwoude.

 Studiebelasting

De Onketening duurt 4 dagen.
Training in uren: 30 PE
Thuiswerk. 30 min per dag tussen de afloop van de driedaagse en de afsluitende dag.

Wat zeggen onze deelnemers...

Met mij gaat het heel goed. Ik heb een zeer verrijkende ervaring opgedaan bij de ontkentening. Ik heb iets los kunnen laten wat mij zo lang ik mij kan herinneren in de greep heeft gehad.
Anton
Ik heb de ontketening ervaren als een reis. Een reis van pijn naar heel zijn. Iets wat ik alleen maar durfde te dromen is gelukt. "Ik ben weer heel". Ik heb het genoegen dat ik in de ontketening een cirkel rond mocht maken… Het voelde of mijn lichaam weer wakker werd, alsof er heel langzaam meer en meer leven in stroomde.
Ankie

De ontketening is voor mij een proces van thuiskomen geweest, bij mezelf, thuiskomen in mijn lijf. Voorzichtig, maar ook met intense wezenlijke ervaringen, doorbraken meer in de kern, diepere knopen ontrafeld. En toch was het ook luchtig, nuchter, we hebben veel gelachen. De ontketening heeft mij weer laten proeven van de vrijheid en meer. Het voelt als voor het eerst volwassen worden, in mijn kracht staan en tegelijkertijd een heerlijke vrolijkheid, speelsheid met pit die loskomt.
Lida
De deur is open. Ik ben op weg. Ik ben thuisgekomen. In het volle vertrouwen in Mauk hebben, kon ik me overgeven aan de training, in plaats van denken in “ ja maar” Het voelen van de respect en de enorme dankbaarheid voor zijn begeleiding en menszijn. Wat er nu veranderd is? Wonderlijk, opeens is mijn man zachter, liever, benaderbaar, warm en veilig. Hij zegt dat hij nog steeds hetzelfde is. Ik besef dat ik veranderd ben.
Jose

Wie geeft de training?

De training wordt gegeven door Mauk Pieper en Heleen Hulscher.

null    null


Nieuwsgierig geworden?

De ontketening wordt georganiseerd bij voldoende aanmeldingen. Wil je meer weten of heb je interesse? 

Neem contact op met  Heleen Hulscher of Mauk Pieper.


Twijfel je nog of wil je eerst persoonlijk contact? Boek kosteloos een oriëntatiesessie met één van onze trainers. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor een gratis oriëntatiesessie.