Meest gestelde vragen

 Wie geeft de training?

De Opening wordt door verschillende trainers van de Levensschool gegeven. Zij worden ondersteund door een team van trainer(s) in opleiding en assistenten.


Wat is de opleiding en achtergrond van de trainers?

Die is heel divers. Wat al onze trainers gemeen hebben, is hun jarenlange, diepgaande ervaring met lichaamswerk, emotiewerk, ademwerk, groepswerk, relatiewerk, visiewerk en traumawerk. Zij zijn voortdurend in ontwikkeling, laten zich superviseren, scholen zich bij en bezoeken leraren in binnen- en buitenland. Zij allen praktiseren de integrale werkwijze waarbij 'zijn' en 'worden' ook te benoemen als 'ontwaken' en 'groeien' elkaar bevorderen. Meer info over elke trainer vind je onder het kopje 'over ons' in het hoofdmenu.

Ik zit in een burn-out. Kan ik dan wel meedoen?

Over het algemeen is een burnout juist een heel gunstig moment om de Opening en het Fundament te gaan doen. De noodzaak van verandering is je nu immers wel duidelijk. Een burnout vraagt veel precisie op weg naar herstel. Naast dat je naar je lichaam leert luisteren in onze trainingen, krijg je zicht op je overlevings-mechanismen en kun je in jouw tempo keuzes maken voor je herstel en je volgende stappen.

Wat voor soort mensen doen er mee aan de trainingen?

Jong en oud, in leeftijd variërend van begin twintig tot eind zestig, waarbij de groep in de leeftijd van 30-50 het sterkst vertegenwoordigd is. Onze trainingen trekken mensen uit alle sociale lagen en van allerlei opleidingsniveaus, van ‘geen opleiding’ tot academici en alles ertussenin. Ook mensen die al op het pad van bewuste ontwikkeling zitten zetten met de Opening een grote stap. 

Ik gebruik medicijnen. Is dat een bezwaar?

Op het aanmeldformulier vul je vragen in over je fysieke en geestelijke gezondheid, medicijngebruik (bv antidepressiva, antipsychotica of andere psychopharmaca), drugsgebruik, enzovoort. In principe hoeft het gebruik van medicijnen deelname aan een training niet in de weg te staan, het is echter wel belangrijk dat de betreffende trainer er weet van heeft. Mocht er sprake zijn van een mogelijke contra-indicatie, dan neemt de trainer hierover contact met je op.

Hoe zit het met overnachten?

De Opening duurt 3 dagen en daarbij verblijf je op Retraite Centrum Venwoude, ook gedurende de 2 nachten. Je kunt bij het boeken van je verblijf kiezen voor een 1- of 2 persoonskamer, voor overnachten in een eigen camper of als het weer het toelaat in je zelf meegebrachte tent. Dat je gedurende 3 dagen op het landgoed verblijft, geeft je de (vaak unieke) mogelijkheid om voor even alle afleiding te laten en je helemaal te laten meenemen in het proces van de Opening.