Verliefdheid is kortstondig

Ik ben van plan een centrum op te richten. Er komt zoveel bij kijken, dat ik regelmatig denk het overzicht kwijt te raken.
Pauline: Wanneer iets nieuws zich aandient, wat aantrekkelijk is, ervaren we veel energie, levenslust, opdat we het mogen ontmoeten zoals het is.

Dat herken ik en dat vind ik er ook juist zo fijn aan.
Pauline: Wanneer je aandacht enkel gaat naar het nieuwe buiten je, raak je het contact met jezelf en wie je bent gemakkelijk kwijt. Voor je het weet ben jij dan verdwenen in de ‘spullen’.

En dan raak ik het overzicht kwijt. Maar ik ben ook bang dat het dan weer saai wordt.
Pauline: Als ons hart aangaat voor iets nieuws worden we ondersteund door de emotie verliefdheid. Die duwt ons naar het nieuwe, vaak voorbij onze controlegrenzen en gewoontes, zodat het ook mogelijk is iets nieuws toe te laten. Alleen, wanneer we ‘dichtbij genoeg’ zijn, verdwijnt de emotie weer; het heeft zijn werk gedaan. Dat geldt zowel voor projecten als mensen.

Zo herkenbaar, dat is het punt dat ik er vaak mee stop.
Pauline: Verliefdheid heet ook het voorportaal van liefde. Je wordt voorbereid je hart te openen. Alleen is in jou het ‘lawaai’ van verliefdheid, zoals van iedere emotie, veel luider dan de zachte vorm van liefde en nieuwsgierigheid. Wanneer je dit onderscheid niet leert kennen blijf je verslaafd aan de kick.

Daarom verander ik dus heel vaak van richting! En ik doe hetzelfde met relaties, zie ik nu. Daarom heb ik denk ik besloten daar voorlopig niet meer aan te beginnen.
Pauline: Wanneer je je enkel toelegt op het opstarten van een project, dan is dit zeer ondersteunend. Waar je duurzaamheid verlangt, is het goed je ook toe te leggen op het leren kennen en waarderen van de stillere kracht van je hart. Dan is het in deze fase ook van belang je aandacht regelmatig uit de vorm te halen en naar jezelf, naar je hart, naar wat op dat moment werkelijk klopt voor jou.

Ja mooi, dank je wel.


Pauline Botden

Reactie plaatsen

Meer weten over één van onze trainingen?

Vraag hieronder kosteloos een oriëntatiesessie aan met één van onze specialisten.