Levenslust door de angst heen

Ik heb een jaar geleden kanker gekregen. Ik dacht dat ik doodging, maar ik wilde niet dood. Ik heb dit monster in de bek gekeken. Het gaat nu goed, dus ik ga een nieuwe fase in. Hoe ga ik dat doen? Er zit zoveel energie en levenskracht in mij. En ik kan ook ieder moment weer te horen krijgen dat het niet goed is.
Pauline: Het monster dat je hebt aangekeken kwam in eerste instantie als doodsangst omhoog. Normaliter is er de neiging om de angst te onderdrukken of juist te laten regeren. Nu kun jij uit eigen ervaring zeggen dat je door de angst heen heel veel energie en levenslust kunt ervaren.

Ja, dat klopt!
Pauline: En zo wil je verder leven, uiteraard zonder opnieuw ziek te hoeven worden.

Ja, precies. Ik wil niet dood en ik heb het niet voor het zeggen.
Pauline: We weten allemaal dat we eens dood zullen gaan, alleen leven we daar meestal niet mee. Wanneer we ons daar bewust mee verbinden, kunnen we in onszelf doorgronden waar jij nu van getuigt. Juist door de doodsangst aan te kijken, vinden we levensenergie en de liefde voor het leven.

Dat heeft het me gegeven, ja. Dat vind ik er ook heel mooi aan. Hoe kan ik daar nu mee verder?
Pauline: Jij hebt nu weet van je potentie om ten volle te leven. Je weet ook dat je je de afgelopen periode niet hebt afgewend, ongeacht wat zich aandiende in je.

Ik weet niet hoe ik dat ‘gedaan’ heb.
Pauline: Dat is bewust te beoefenen en daarvoor geven we onze trainingen. Leren toelaten wat er is en daarin iedere keer ontdekken welke betekenis dit voor je heeft. In de visie leven van een leven vol levensenergie, zonder dat er zo’n letterlijke noodzaak voor nodig is.

Daar ga ik voor. Dank je wel.


Pauline Botden

 

Reactie plaatsen

Meer weten over één van onze trainingen?

Vraag hieronder kosteloos een oriëntatiesessie aan met één van onze specialisten.