Waar komt de interesse voor Persoonlijk Leiderschap vandaan?

Waar komt de interesse voor Persoonlijk Leiderschap vandaan?

Meer willen zit ingebakken in ons mens-zijn

Het is geen toeval als je interesse krijgt voor Persoonlijk Leiderschap. De drang om je gehele potentieel te realiseren, zit ingebakken in wie je als mens bent. Die drang wordt vooral voelbaar op momenten dat je je realiseert dat je steeds maar in dezelfde vijver aan het rondzwemmen bent en steeds tegen dezelfde dingen aanloopt in je leven. Ook een crisis in je leven kan het begin zijn van jouw pad van zelfonderzoek. (Online Workshop Persoonlijk Leiderschap.)

Persoonlijk Leiderschap verwerven is iets anders dan kennis verzamelen.

Persoonlijk Leiderschap verwerven is iets anders dan het lezen van een boek.Je kunt jezelf niet uit een boekje leren kennen omdat jij zelf het onderwerp bent. Persoonlijk leiderschap vraagt van jou dat je jezelf leert kennen. Het is een echte ontdekkingstocht waarbij je jezelf van binnenuit gaat verdiepen in de mens die je geworden bent en de mens die jij in potentie bent.

Wat betekent het om jezelf te leren kennen?

Om jezelf te leren kennen is het goed om te weten dat je bent opgebouwd uit vier lagen die ieder een eigen ontwikkeling doormaken. Je fysieke lichaam blijft voortdurend in beweging en heeft in elke levensfase iets anders nodig. Je hebt ook een emotionele ontwikkeling en een mentale ontwikkeling. Daar bovenop hebt je ook nog een geestelijke ontwikkeling. Op al die lagen van jezelf kun je jezelf leren kennen en voor meer kwaliteit zorgen.

Je leert jezelf kennen via de gevoelens die je systeem afgeeft

Alle lagen van je systeem geven signalen af die zich aan kunnen dienen als gevoelens die je in je lichaam ervaart. Je fysieke lichaam geeft gevoelens van honger, dorst, spanning en nog vele andere. Je emoties zijn op de achtergrond altijd actief en elke emotie geeft specifieke gevoelens af. Ook je mentale manier van opereren geeft gevoelens af. Als je bijvoorbeeld piekert, komt je lichaam in een bepaalde gesteldheid terecht. Ook je geestesgesteldheid, wat iets anders is dan over iets nadenken, brengt je lichaam in een bepaalde gesteldheid die je kan voelen.

Verdoofd zijn maakt je stuurloos.

Mensen verdoven zichzelf omdat ze de vervelende gevoelens liever niet ervaren. Je kunt echter niet selectief alleen maar prettige gevoelens hebben. Je lichaam is wel of niet in staat gevoelens af te geven. En als je systeem vastzit en verdoofd is, door stress, verkeerde gewoontes, verstijving van angst, verdoving door depressie enzovoort, kun je de gevoelens niet ervaren en kun je er ook niet naar luisteren. In feite ben je dan stuurloos. Ook de onvrede daarmee kan de puls zijn om je persoonlijk Leiderschap ter hand te nemen.

Gevolgen van een verstard lichaam

Als je niet kunt luisteren naar de signalen van je lichaam kun je geen Persoonlijk Leiderschap verwerven. Je gaat wellicht continu over je grenzen en gaat richting burn-out. Ook kun je niet naar je emoties luisteren, waardoor de kwaliteit van je relaties achteruitgaat. Je hebt ook niet in de gaten wanneer je jezelf mentaal opzweept en wat dat met je hele lichaam doet.

Emotioneel Lichaamswerk

Daarom zijn lichaamsgerichte oefeningen zo belangrijk. Ze kunnen je lichaam de natuurlijke gevoeligheid en gratie weer teruggeven. Daardoor kun je de signalen weer opvangen. Je kunt leren of iets een signaal is van je fysieke lichaam, een emotie, een mentale activiteit of een gesteldheid van je geest. Vervolgens kun je die signalen zo leren verstaan dat ze je meer kwaliteit van leven kunnen geven. Dit is een ware levenskunst.

Onvrede is een teken dat je systeem het doet

Onvrede op fysiek, emotioneel, mentaal of geestelijk niveau, is een rood lampje dat je er niet uit moet draaien. Het is een uitnodiging om jezelf te leren kennen en je Persoonlijk Leiderschap ter hand te nemen. Dat geeft Leiding over je `leven, voor jezelf, je relaties en de wereld om je heen.  Online Workshop Persoonlijk Leiderschap.

Reactie plaatsen

Meer weten over één van onze trainingen?

Vraag hieronder kosteloos een oriëntatiesessie aan met één van onze specialisten.